Tekik: Êlih’e özel yönelim var

DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik, Êlih’ın 50 yıldır edindiği Kurdî ve emek bakış açılı köklerinden koparmak hatta karşıtına dönüştürmek için özel yönelime maruz kaldığını söyledi.

ÊLÎH'TE ÖZEL SAVAŞ

DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik, mücadelenin vardığı boyutun özel savaş aygıtının çalışmalarını boşa çıkarttığını belirtti.

DEM Parti Êlih (Batman) İl Örgütü binası, 24 Nisan’da bir ihbar üzerine basılıp saatlerce arandı. “Dışarıdan gördüm, partide kitap okunuyor, müzik dinleniyor” ifadelerinin de olduğu bir ‘ihbar mektubu’ sonrası yapıldığı ileri sürülen baskında, kitap, broşür ve fotoğraflara el konuldu. Baskın sonrası ifadeye çağırılan DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı Mustafa Mesut Tekik, ifade için gittiğinde gözaltına alındı. Tekin, bir süne sonra serbest bırakıldı.

Yaşananlarla ilgili ANF’ye konuşan Eşbaşkan Mustafa Mesut Tekik, “Arama sonucunda yasal olarak basılan ve dağıtılan 100’den fazla yayına el konuldu, kimi fotoğraflar alındı. Şunu ifade etmem gerekiyor; kitaplara, dergilere, fotoğraflara bakış açımız taban tabana zıt. Emniyet’te de savcılıkta da demokratik siyaset anlayışımızı ve diğer konulardaki düşüncelerimizi ifade ettik” dedi.

KURDÎ KİMLİKTEN KOPARMAYA ÇALIŞIYORLAR

İktidarın Kurdistan’daki belli projelerinde Êlih’in önemli bir yere sahip olduğunu belirten Tekik, şöyle devam etti: “Êlih’i 50 yıldır edindiği Kurdî, sol, emek bakış açılı köklerinden koparmak, başkalaşıma uğratmak ve yeni bir kimlik(sizlik) yaratmak, hatta bu direngen kenti karşıtına dönüştürmek gibi planların olduğu açık. Bunu gerçekleştirmek için de her yol denendi, her tür enstrüman devreye sokuldu, ancak tüm bu yönelimler, bütün bu ideolojik-kültürel mankurtlaştırma hevesleri, yoldaşlarımızın büyük emeği ve halkımızın feraseti, bağlılığı sayesinde boşa çıkarıldı. Baskın, gözdağı da olabilir, ancak yürüttüğümüz siyasetten ve meşruiyetimizden de eminiz. Faliyetlerimizi de haklılığımızdan aldığımız güçle apaçık yürütüyoruz.” 

GENÇLER VE KADINLARIN KATILIMI

Üç aylık görev sürelerinde kadınların ve gençlerin ağırlıkta olduğu bir yönetim ile çalışmaları yürüttüklerini belirten Tekik, şunları söyledi: “Bu üç aylık sürede 8 Mart, Newroz, 1 Mayıs ve diğer seçim çalışmaları vesilesiyle pek çok planlamayı pratikte gerçekleştirdik. Bu sürede yüzlerce gözlemimiz oldu doğal olarak. En çarpıcı olanları da gençliğin ve kadınların, planlanmış veya doğal gelişen tüm eylem ve etkinliklerin en yoğun katılımcısı ve örgütleyicisi olmasıydı. Bu gözlemi sistem de yıllardır yapıyor olacak ki, yönelime en çok uğrayan kesim de kadın ve gençlik oldu, oluyor.” 

ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI BOŞA ÇIKARILIYOR

Özel savaş aygıtının kitleleri depolitize etmek için uyuşturucu, fuhuş, kumar gibi alışkanlıkları empoze etmeye çabaladığını belirten Tekik, şöyle konuştu: “Mücadelenin vardığı boyut, kökleşmesi ve benzeri durumlar, tüm bu özel yönelimleri büyük ölçüde boşa düşürüyor. Bu boşa düşüş nedeniyledir ki baskılar, yıldırma çabaları ve gözdağı siyaseti egemenlerin tek tercihi oluyor. Partimiz ve onu temsil eden herkes, her birimiz onurlu barışa ve özgürlüğe olan inançla; halkların eşit, kardeşçe yaşamına olan özlemle mücadelemizden elbette ki vazgeçmeyecek, halkımızın yarattığı değerlere layık olmanın çabasını büyüteceğiz.”