1 Mayıs gözaltıları protesto edildi

1 Mayıs'ta gözaltına alınanların sevk edildiği Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapılarak, "Gözaltına alınan arkadaşlarımızın talepleri milyonların talepleridir. Milyonları yargılayamazsınız” mesajı verildi.

GÖZALTI PROTESTOLARI

1 Mayıs kutlamalarına yönelik iktidarın keyfi Taksim yasağını protesto ederken gözaltına alınan 35 kişi bugün Çağlayan Adliyesi’ne sevk edildi. Arkadaşlarının keyfi bir biçimde gözaltına alınmasını protesto etmek için Çağlayan Adliyesi önüne açıklama yapan Filistin İçin Bin Genç ve İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, 1 Mayıs ve Filistin ile dayanışmanın yasaklanamayacağını vurguladı.

Polis ablukası altına alınan adliye önünde ilk açıklamayı Filistin İçin Bin Genç grubu tarafından yapıldı. Grup adına açıklamayı okuyan Yüsra Sumeli, 1 Mayıs’ta Taksim’de gözaltına alınan ve bugün savcılığa sevk edilen arkadaşlarının Vatan Emniyet’te darptan tuvalete çıkarmamaya, 3 gün boyunca işkence koşullarında tutulduklarını aktardı.

İkinci açıklamayı gerçekleştiren İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri ise Taksim’in halka kapatılamayacağını bir kez daha vurguladı. Açıklama Seval Ekşici tarafından okundu. İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları saray tarafından yasaklanmak istense de binlerce kişi emekleri ve özgürlükleri için sokaklarda buluştuğunu hatırlatan Seval Ekşici, “Bütün engellemelere, şiddete, kara propagandaya rağmen binlerin Taksim’e yürüme iradesi kırılamamıştır” dedi. Seval Ekşici, "Taksim biziz, arkadaşlarımızın arkasındayız. Taksim 1 Mayıs alanıdır ve gözaltına alınan arkadaşlarımızın talepleri milyonların talepleridir. Milyonları yargılayamazsınız" dedi.

ADANA VE MERSİN'DE DE PROTESTO

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Adana Şubeler Platformu da İstanbul'da 1 Mayıs'ta gözaltına alınanlara dair İnönü Parkı'nda açıklama yaptı. KESK Adana Şubeler Dönem Sözcüsü olan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şube Sekreteri Cudi İmrek, gözaltılarla gözdağı verilmek istendiğini söyledi. Kaldıraç'tan Meryem Esmer de "Şimdi mücadeleyi ve örgütlenmeyi büyütmenin, direnişi yaymanın zamanıdır" dedi.

Eğitim Sen Mersin Şubesi de gözaltındakilerin serbest bırakılması için sendika binasında açıklama yaptı. Açıklamayı Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül yaptı.